הבא: סימן ל"ו בענין "בני ישראל" מהודו <<
אבן העזר סימן ל"ה
בענין בדיקה גנטית לזיהוי
א. אודות מי שעשו הפריה חוץ גופית ולאחר זמן נתעורר ספק אצל האב שמא מחמת שלא היה פיקוח, הרי הבן הנולד אינו מזרעו, ועשה בדיקת דנ"א והתברר על פיה שהנולד הוא בנו. ואעפ"כ האי גברא בספיקו יתיב, ושלח לשאול קדם מרן רבינו זצוק"ל, והשיב רבינו לומר לאב שאינו צריך לחוש לכך. [הן אמת שלכתחילה ודאי אין לילך לעשות הפריה במקום שאין בו פיקוח אולם בדיעבד אחרי שעשו בדיקה (וכפי שנמסר אז לדעת המומחים הבדיקה אמינה לפחות ב- 98%) הורה מרן רבינו שניתן להרגיע את האב].
ב. מה שפורסם בשם רבינו שאין צורך לפקח על מערך ההפריה חוץ גופית בכדי למנוע ערבוב – זרע זר, וטעמם הואיל וניתן לבצע בדיקות גנטיות לבירור האבהות לאחר הלידה, וא"כ יש כאן מירתת שלא יערבבו, אינו נכון. אלא אדרבא רבינו הקפיד ע"כ שיהיה פיקוח הדוק במקומות אלו כפי שכתבנו כמה פעמים.
ג. בענין בדיקה גנטית לקביעת אבהות בשאלות של ממזרות, עפ"י זכרוני שמעתי ממרן רבינו כי אי אפשר לקבל להלכה קביעת הבדיקה באופן מוחלט, [יצויין כי בזמנו נמסר כי גם מבחינה רפואית אין הבדיקה אמינה במאה אחוז, יתכן וכיום מציאות זו השתנתה], אבל הרי זה חזי לאיצטרופי (וראה מש"כ לעיל סי' ל וסי' לד. ובעצם הענין לעשות הבדיקה ראה קובץ תשובות ח"א סי' קלה).