הבא: סימן ס"ז תשובת מרן הגר"נ קרליץ שליט"א בענין הנ"ל <<

שביעית סימן ס"ו

בענין עבודת נכרי בשדה ישראל

הואיל ובסימנים הקודמים עסקנו בעבודת גוי ובענין שביתת הארץ, נוסיף בזה מה שכתבנו למרן הגר"נ קרליץ שליט"א בעקבות שיעור שאמר ביום לימוד של ביהמ"ד בחודש ניסן תשס"ז.

בס"ד, כ"ט ניסן ס"ז

לכבוד מורנו הגאון הגדול הגר"נ קרליץ שליט"א

אחדשכהדר"ג בכה"ר,

ראשית אשוב להודות לכהדר"ג אשר טרח להשתתף ביום הלימוד,  ומלבד ד"ת המאירים יש בזה חיזוק לעבודה למען שמירת מצוות הארץ, וברכת הדיוט כי יוסיף השי"ת ימים על ימי מלך בבריו"ג ונ"מ.

אחלה פניו של כהדר"ג להשיבני.

בשיעורו אתמול אמר כי לדעת אדוננו החזו"א זיע"א מהות איסור שביתת הארץ הוא, שגורם שתעובד הארץ. ובעניותי לא מצאתי כן בחזו"א, שהרי כתב שם שאם יעבוד עכו"ם בשכירותו (ואין לך גורם גדול מזה) לא יעבור על שביתת שדהו, ובסוף הד"ה אף הקשה והא דכתיב הן לא וגו' – וכוונתו שיכול מהת' לקבל זרע ע"י שכירת פועלים, ולדברי כהדר"ג אין מקום לשאלה שהרי בכה"ג חשיב ודאי כגורם שתעובד השדה ועובר על שביתת הארץ, [ורק אליבא דתוס' ר"א – עובר, ולא עפ"י הרמב"ם והתוס']. אנא יאלפני בזה דעת.

בכל הכבוד הראוי יוסף י. אפרתי

עגלת קניות