שנת תשפ"ה הינה שנת מעשר עני, מטבל ודאי חובה לתת את המעשר עני גם בזמן הזה. המפריש מעשר עני תוך כוונה שלא לתתו לעניים ההפרשה חלה אך עובר בגזל עניים וביטול מצות נתינה. [ולדעת מרן הגרש"ז אוירבך זצוק"ל גם ההפרשה לא חלה והפירות נשארים טבל למעשר עני ואסורים באכילה].

שנת המעשר – ירקות וקטניות

ירקות – שנת המעשר לירק מתחילה בראש השנה, והולכים אחר לקיטה, ירק שנקטף לאחר ראש השנה תשפ"ה יש להפריש ממנו מעשר עני [ובטבל ודאי לתתו לעניים].
י"א שאם גידולו של הירק הסתיים לפני ראש השנה ואינו גדל יותר, הוא שייך לשנת מעשר שני אע"פ שנקטף אחרי ראש השנה. לכן אם יש ספק בדבר יש לומר בנוסח ההפרשה גם מעשר שני וגם מעשר עני, וכך אנחנו ממליצים לעשות תמיד כיון שיש ירקות משתמרים (ת"א, בטטה ועוד) שנקטפו לפני ר"ה וקשה לצבור לדעת.
אין לערב ירקות שנלקטו לפני ראש השנה עם הירקות שנלקטו לאחר ראש השנה, שכן אין מפרישין משנה לחברתה, ואפילו בדיעבד ההפרשה לא חלה. ואם התערבו הירקות יש לעשות שאלת חכם כיצד להפריש מהם תרומות ומעשרות.
קטניות – שנת המעשר נקבעת לפי הגעתם לשליש גידולם לפני או אחרי ר"ה, אם הגיעו לשליש גידולם לאחר ראש השנה תשפ"ה מפרישים מהם מעשר עני. [קטניות כוללים כל דבר שהזרע שלו נאכל כגון: שעועית, פול, חומוס, בוטנים, תירס וכיו"ב].
[שנת המעשר לפירות האילן היא מט"ו בשבט לט"ו בשבט לכן כל הפירות הגדלים ונלקטים כעת הם מעשר שני].

למידע נוסף לחץ כאן ←