שאלה:

האם צריכים להפריש חלה מעיסה של סופגניות?

תשובה:

טיגון הסופנגניות בשמן עמוק, נחשב כבישול. ונחלקו הראשונים בעיסה שמבשלים אותה אם חייבת בחלה. להלכה, אם בלילת העיסה עבה, יש להפריש ממנה חלה בלא ברכה, כדי לצאת ידי שיטת המחייבים.

ואם כשלש את העיסה תכנן לאפות אותה בתנור, או אפילו תכנן לאפות רק מקצת ממנה, נתחייבה כל העיסה בהפרשת חלה, ויפריש ממנה חלה בברכה. וכל שכן שהסופגניות שאופים אותן בתנור [כפי שמצוי במקצת המאפיות], שכל העיסה חייבת בחלה בברכה.

גם אתם מוזמנים לשלוח לנו את שאלותיכם בענייני מצוות הארץ,
ורבני בית המדרש ישיבו לכם תשובה בהקדם.