שביעית סימן קי"

האם מותר לבצור ולקצור לעבודת הארץ בשנה השביעית למניעת היחלשות האילנות?

מאמר זה דן בשאלה האם מותר בתחילת השנה השביעית לקטוף את כל הזיתים מהעצים כאשר מטרת המסיק איננה לצורך מאכל אלא כדי שהזיתים לא יכבידו על האילנות ויחלישו אותם, או דלמא יש לחוש בזה משום קצירה ובצירה לעבודת האילן. שאלה זו הועלתה על ידי גנן.

Frequently Asked Questions

1 מהו הנושא המרכזי של "שביעית סימן קי"?

"שביעית סימן קי" עוסק בהלכות ובדינים הקשורים לשנת השמיטה, כפי שמפורט בבית המדרש להלכה בהתיישבות. הוא מספק הדרכה והבהרות בנוגע למצוות התלויות בארץ בתקופה זו.

2 היכן ניתן למצוא מידע נוסף על הלכות שמיטה?

מידע מקיף על הלכות שמיטה, יחד עם מצוות נוספות התלויות בארץ, זמין באתר תחת הקטגוריה "מצוות התלויות בארץ". ניתן גם לעיין בספרי המכון, כגון "ישא יוסף", המכילים פסקי הלכה והדרכה.

3 כיצד ניתן לשאול שאלה הלכתית או לקבל הכוונה מרב?

ניתן לפנות לבית ההוראה של המכון לקבלת מענה הלכתי. כמו כן, האתר מציע אפשרות "שאל את הרב" לקבלת ייעוץ והכוונה בנושאי הלכה שונים, כולל מצוות התלויות בארץ.

4 אילו מצוות נוספות התלויות בארץ נלמדות ומוסברות במכון?

המכון עוסק במגוון רחב של מצוות התלויות בארץ, כולל תרומות ומעשרות, הפרשת חלה, כלאיים, ערלה, חדש, רבעי ומעשר שני. ניתן למצוא מידע מפורט על כל אחת מהן באתר.

עגלת קניות