הבא: סימן קכ"ד כשחל א' דימי הגבלה ביום א' אי שרי להסתפר בער"ש <<

או"ח ג' סימן קכ"ג

מנהגי אבילות אחרי ל"ג בעומר

בדבר השאלה לגבי מנהגי אבילות בימי הספירה, בימים שאחרי ל"ג בעומר, ואם מותר בהכנות למסיבת סוף השנה שינגנו התלמידות שירים ומנגינות, שהם עתידות לשיר במסיבת הסיום, ובפרט בבית ספרכם שהוא נועד לקרב אחב"י לתורה ויש חשיבות גדולה להצלחת מסיבת הסיום.

כבר כתבנו דלדעת מרן רבינו זצוק"ל המנהג הוא (בפרט פעיה"ק) שמנהגי אבילות, ובכלל זה הימנעות מנגינה,   ממשיכים אף אחר ל"ג בעומר, עד ר"ח סיון.

ולכן אם מדובר בנגינה של תלמידות שאינן בקיאות בנגינה אלא שלומדות תוים – לא חשיב כנגינה אסורה, אבל במקום שהן יודעות לנגן ומכינות עצמן להופעה בפני ציבור האמהות הרי אין לנו את הגדר של האג"מ (הנז' בסי' הקודם) שהתיר לנגן לפרנסה, דכאן לא הוי פרנסה, ולכן היה מהראוי לאסור הדבר.

אמנם אציין כי בשעת הדחק התיר מרן רבינו (אייר תשנ"ה) להקל לנגן אחרי ל"ג בעומר לתלמידות אפילו שיר שלם, ועל כן במקומכם יש מקום להתיר. אולם בבית ספר בית יעקב שבו מתחנכות בנות מבתים של תורה ויר"ש, לדעת מרן רבינו זצוק"ל אין להם להקל בזה, אם לא שיש שעת דחק אחרת. והנני שב וחוזר על מה שכבר דברנו, היו שאלות של היתר נישואין אחרי ל"ג בעומר – והיה מרן רבינו זצוק"ל משיב שאין בכוחו להתיר לבן אשכנז להתחתן אחרי ל"ג בעומר, אף שהוא מסתפר ומתגלח אחרי ל"ג בעומר, דהרי המנהג הוא (וכמדומני שהתבטא "כאן" ונדמה לי שכוונתו לכל ארה"ק) שאין עושים נישואים אחרי ל"ג בעומר.