כשקונים פירות בחוץ לארץ, האם יש לחשוש שמא הם פירות מארץ ישראל החייבים בתרומות ומעשרות?

כשקונים פירות בחוץ לארץ, האם יש לחשוש שמא הם פירות מארץ ישראל החייבים בתרומות ומעשרות?

האם פירות הנקנים בחוץ לארץ חייבים בתרומות ומעשרות?

לא, אין צריך לחשוש לכך. שרוב רובם של הפירות הנמצאים בשווקים בחו"ל – הם מחו"ל, ופירות ארץ ישראל אינם מצויים שם כי אם באחוז אפסי. אכן אם יש יסוד לחשוב שהפירות הם מארץ ישראל, כגון שכתוב על גבי הקופסה שמקורם בארץ ישראל, צריך להפריש מהם תרומות ומעשרות.

גם אתם מוזמנים לשלוח לנו את שאלותיכם בענייני מצוות הארץ,
ורבני בית המדרש ישיבו לכם תשובה בהקדם.

Frequently Asked Questions

1 האם חובת הפרשת תרומות ומעשרות חלה גם בחוץ לארץ?

דף זה עוסק בשאלת הפרשת תרומות ומעשרות בחו"ל ומספק הדרכה הלכתית בנושא. בית המדרש להלכה בהתיישבות מציע מענה לשאלות אלו ומסייע בהבנת המצוות התלויות בארץ גם ליהודים המתגוררים מחוץ לישראל.

2 כיצד מפרישים תרומות ומעשרות בפועל?

האתר מפרט את אופן הפרשת תרומות ומעשרות ומציג את הנוסח המדויק שיש לומר. ניתן למצוא הנחיות מפורטות וכן להצטרף לקרן המעשרות המסייעת בקיום המצווה.

3 מהי קרן המעשרות וכיצד ניתן להצטרף אליה?

קרן המעשרות היא שירות של בית המדרש המסייע לציבור בקיום מצוות תרומות ומעשרות. באתר ניתן למצוא מידע מקיף אודות הקרן ותהליך ההצטרפות אליה, המאפשר להפריש מעשרות כהלכה.

עגלת קניות