לכבוד חנוכה אנו מכינים כמות גדולה של סופגניות ביתיות. האם יש להפריש חלה מעיסת הסופגניות?
סופגניות המטוגנות בשמן עמוק, לדעת השולחן ערוך אין צריך להפריש מהן חלה, בין מסופגניות שבלילתם רכה ממש ובין מסופגניות שבלילתן עבה, וכן נוהגין בני ספרד. אמנם יש מן הראשונים שמחייבים להפריש מהן חלה באופן שבלילתן עבה, ויש פוסקים שחששו לדבריהם וכתבו שיש להפריש חלה בלא ברכה, וכך הוא מנהג בני אשכנז.
כמו כן כיסנים (קרעפל'ך), וקוגל-קמח (קישקע), שבלילתן עבה והם מבושלים במרק או בתוך החמין, אם יש בהם קמח בשיעור חלה יש להפריש מהם חלה לפי מנהג בני אשכנז.
וכל זה בסופגניות ודומיהן שמטוגנות בשמן עמוק. אך סופגניות שאופים אותן בתנור חייבות בחלה לכל הדעות. והדבר מצוי בזמננו בהרבה מאפיות, שמטעמי בריאות או חיסכון אינם מטגנים את הסופגניות בשמן עמוק אלא מורחים עליהן מעט שמן ואופים אותן בתנור, ובאופן זה הן חייבות בחלה לכל הדעות.
עוד יש להעיר, שמצוי לפעמים שנוטלים מעט מן העיסה ואופים בתנור סופגניה או שתיים, (כגון עבור אלו המתנזרים ממאכלים מטוגנים), ובאופן זה לכל הדעות צריך להפריש חלה בברכה מכל העיסה, וכפי שיבואר בהרחבה
פעילות תורנית
פעילות חינוכית
כלי עזר
כל הזכויות שמורות | תקנון אתר
פעילות תורנית
פעילות חינוכית
כלי עזר