אנו מקפידים להפריש מכל דבר הנכנס לביתנו האם עלינו להפריש חלה ממאכלים שונים כגון אטריות [פתיתים], קוסקוס, קישקע, קרעפלך וכיו"ב?
יש לחלק בין המאכלים השונים כדלהלן:
אטריות [פתיתים] קוסקוס, יש אומרים שלדעת הסוברים שעיסה העומדת לבישול חייבת בחלה [כמבואר בתשובה הקודמת] גם מתבשילים אלו יש להפריש כיון שעשויים מעיסה עבה. ויש אומרים שהם פטורים מהפרשת חלה לפי שאין להם תואר לחם.
קישקע [קוגל הנעשה מקמח שרגילים לתיתו בצולנט] וקרעפלאך [כיסנים] הם שונים כיון שנחשב שיש להם תואר לחם ודינם כדין עיסה עבה העומדת לבישול, שלבני אשכנז יש להפריש חלה בלי ברכה ומנהג בני ספרד שאין מפרישין חלה כלל מעיסה מבושלת.